Groningse artiesten hebben een Groningse kerstsingle opgenomen om geld in te zamen voor waterprojecten in Afrika.

Het muziekproject heet ‘Groningen voor Afrika‘. Onder anderen Chris Garrit, Arjan Van der linde, Edwin Jongedijk, Bob Heidema, Ronald Reinders, Gerjan Kelder en popkoor BSUR slaan muzikaal de handen ineen. Opnamestudio Clay Records in Groningen is 25 november van 10.00 tot 22.00 het toneel van deze benefietactie. Ook zal er een videocrew aanwezig zijn om een videoclip op te nemen deze dag. Andere bekende Groningers hebben hun gezicht geleend aan dit project: Meerdere burgemeesters, Jacques D’Ancona, Pieter Huistra, Arno van der Heyden, Piet van Dijken en vele anderen zullen via posters hun sympathie voor Groningen voor Afrika de provincie insturen.

De gehele opbrengst gaat naar stichting SamSamWater!

Het nummer dat “Lot ze vuilen woar kerst veur stait” is te downloaden van de website van Groningen voor Afrika. Op 23 december zal er een 4 uur durende benefietavond op de radio gehouden worden.

De opnames van de single zijn bekijken op Youtube.:

Sorry, the comment form is closed at this time.